Er det skolens skyld at vi skriver feil?

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2805697.ece

3 kommentar to “Er det skolens skyld at vi skriver feil?”

 1. John Martin Says:

  Den artikkelen traff meg i hjerterota!

 2. Bjørnar Says:

  Hm.. Veitkje om ej fekk me mej alt, men ja, d e et altfor stort utbredt problem me rettskriving i norske media. Og nei, d e ikkje skulen sin feil! E sikker på du e me å gjer neste generasjon skrivedyktige, Anki.

  Men e du me på å slå et slag for å få skriftspråket nærmare dialekt, eller? Tanken bak et skriftspråk e jo å kunne få ne på papiret d som kjem ut av kjeften. Og då snakka ej ikkje om tilnærminge der gramatikken rett og slett e på bærtur, som i «jeg skal til hun», «jeg har lagt i snøhule i natt» og «jeg også gjorde ikke det», men meir om heilnorske ord som e fullstendig uakseptert av det norske sriftspråket, som f.eks. kveps, haure (pret av høre), dokke (dere), fole (veldig), fjølge (som i å varme), hi/hin/hine (andre) og masse meir. Og så vil ej jo gjerne ha «oss» som 1. person fleirtal i tillegg t 2. person. Noken vil kanskje hevde at d e gramatisk ukorrekt, men min påstand e at bruken av oss/øss e altfor utbredt t å ver en gramatisk feil. For d e jo håplaust når Sunnmøringa enten må skrive «Vi hørte at dere ble stukket av noen vepser» eller «Me høyrde at de vart stukke av nokre kvefsar» når en i dagligtalen sei «Øss haure at dokke vart støkne ta nøken kvepsa».

  D vart en long kommentar gitt. Jeje, bli stas t nyttår! Bli fole kjekt å sjå dokke og dei hine att. Men no må ej opponde dyne å fjølge mej litt kjenne ej.

 3. Ellen Smenes Says:

  Dere er så norsk-nerder altså…. 😉

  http://folk.ntnu.no/torstber/meg2.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: